Katie Alice és az indigó kék

Megjelent a Katie Alice új kollekciója, a Vintage Indigo, amely nagy sikereket ért el a közelmúltban megrendezett lakberendezési kiállításokon Párizsban és Birminghamben. Az utóbbi vásáron a Vintage Indigo bekerült a legtrendibb 2016-os húsz kollekció közé, ami hatalmas elismerés!

A kollekció megnevezésében az „indigo” szerepel, ami a színre utal. Eredetileg az indigó Indiából származó növényi festék volt, amelyet a csülleng (Isatis tinctoria) növényből nyerték. Jelenleg harmincnál több eljárást ismerünk az indigó mesterséges előállítására. A kékfestő anyag és a farmernadrág alapfestéke is az indigó.

De milyen is az új kollekció? Meseszép. Katie Alice újragondolta a kék-fehér porcelánok tradicionális világát. Amszterdami tartózkodása során megismerkedett a hagyományos holland festett csempék világával. A delfti kék fajansz és a Rembrandt házban található csempék inspirálták e kollekció tervezésénél.

Fő motívumnak az angol rózsát választotta. Nem hiányozhat a Katie Alice védjegyévé vált apró pöttyös minta sem, amely itt kiegészül a kockás motívummal. A kockás minta a múlt század 50-es éveiben volt nagy divat Angliában, így az új kollekció egy kicsit régimódinak tűnhet.

A Vintage Indigo kollekció éj termékekkel is bővült, mint például a tejes üveg vagy a gyönyörű formájú presszó csésze aljjal.

Az új kollekció megérkezett az üzletünkbe! A Country Kitchen termékekkel bővíthető a készlet, mivel stílusában e két termékcsalád kiegészítik egymást mint például a réz bevonatú tálak, szűrő vagy a fémdobozok.

Újdonságok 2017

Vissza a bloghoz